Ensimmäinen todellinen ongelma ja ensimmäiset kurssitoverit bongattu!

Oletko sinä ikinä kuullut pankin "routing number"-termistä? Minä en ainakaan ollut. Stanford käyttää ensisijaisesti ePay järjestelmää lukukausimaksujen vastaanottamiseen. Siispä minäkin yritin! "Fiksuna" likkana googletin asian ja löysin Nordealle vastaavan luvun New Yorkin toimipisteeseen. Tietenkin olin löytäny monta lähdettä, jotka tukivat tätä johtopäätöstä. No, okei, niitä oli tasan kaksi. Ajattelin, että "sama yritys se ainakin on, pakko sen on olla tuo.." Tänään kävi ilmi, että eipäs ollutkaan! Enkä näin ollen ollutkaan maksanut ensimmäistä lukukausimaksuerää. Huuupsii:( Tuloksena overdue maksua vuokrasta, onneksi muilta osin maksuaikaa on vielä jäljellä. Soitin (lopultakin) pankkiin ja kysyin tuota Routing numeroa. 


Kävi ilmi, ettei Nordealla edes ole sitä. Olin aina kuvitellut, että Nordea on se kaikista kansainvälisin. Pienellä surffailulla löytysin onneksi tyypilliset pankkitiedot Stanfordilta ja maksu hoitui normaalilla "maksu ulkomaille toiminnolla". Huh :) Eikä se lopulta niin kallista ollut kuin yliopisto antoi ymmärtää. Maksaminen Yhdysvaltoihin maksoi vain 6,75 €! (ja oli muuten paljon helpompaa kuin kyseisen ePayn käyttö, vaikka viekin vähän enemmän aikaa saada maksu perille).  Toivotaan, ettei overdue kasva enää paljoa yli sen 50 $ :)


kesälukukausi! <3


Monen monta plussaa haluan antaa Stanfordin Summer Sessionille suljetun ryhmän järjestämisestä Facebookiin! Nopealla selailulla huomasin, että neljä muutakin suomalaista on lähdössä Stanfordiin. Suurin osa heistä oli Aallosta, Lisäksi bongasin keskusteluun osallistuneista islantilaisen,norjalaisen ja saksalaisen. Eräs brasilialainen bongasi minut - ja ymmärtääkseni kaikki muutkin:) Islantilainen uusi ystäväni saapuu samalle lentokentälle kuin minäkin, mutta varttia ennen minua! Kerrassaan hieno yhteensattuma JA ehkä jopa tunnistan/löydän hänet sieltä. Olin suuresti pettynyt, kun hän ei ymmärtänytkään ruotsia! Julistin hänelle leikilläni, että minua on koulussa huijattu ruotsin tärkeydestä :D Onneksi sentään norjalainen ymmärsi minua ilmankin englantia. Saksalainen ystäväni oli vieläkin hienompi yllätys. Olen puhunut hänelle pelkästään saksaa! Mukavaa muistella sitäkin kieltä välillä ihan kunnolla. Parasta kuitenkin on, että hän on kanssani samalla golf kurssilla! Eli julistan ensimmäisen luokkatoverin löydetyksi! :)

On niin paljon mukavampaa lähteä, kun tietää jo, mitä on vastassa! Ystäviä on jo nyt 2-3 laskutavasta riippuen ja kampusta olen myös ehtinyt jo haravoimaan kartan avulla. Asunnoltani on hieman matkaa golf kentille, mutta kaiken muun pitäisi olla lähistöllä. Tosin en vielä tiedä, missäpäin kampusta aamuiset joogatunnit pidetään. Ensimmäisenä maanantaina klo 7 aamulla sitä on sitten mukava pohtia! :)


Kampus

Asustelen yllä olevan kartan alareunassa, oikealla (Munger Graduate Residence), luennot ovat pääasiassa Main Quadin (keskellä) ympäristössä, ainakin näillä näkymin. Golf kurssit ovat kartan vasemmassa alareunassa olevan Lagunita järven toisella puolella. Ehkä pitää hankkia/vuokrata pyörä. Ainakin kandiopiskelijat, jotka asustelevat Lagunitan vieressä, ajattelivat tehdä niin. 


Kampuksen koosta kertoo paljon se, että sille mahtuu stadion, golfkentät, luentosalit, kirjastoja, osa opiskelija-asuntoloista, kahviloita, kirjakauppa, ravintoloita JA ostoskeskus yms. Pienestä Vaasasta tulevalle tämä on jotain todella massiivista! Aivan varmasti olen eksyksissä ensimmäiset päivät. Valitsin muuten yllä olevan kuvan, koska YouTubessa olevan campus tour videon mukaan, The Stanford picture otetaan kukka-asetelmien sivusta Main Quadille päin.

Kaiken kaikkiaan tämän pitkän odotuksen jälkeen alkaa olla mukava pieni matkakuume ilman pahempaa jännitystä (toistaiseksi), gradu siedettävissä kunnossa ja - homma hanskassa. Silti, Suomen kesää tulee ikävä, kun kerrankin on näin kaunis kesä.


Enää tasan 2 viikkoa lähtöön!

Good evening Finland, this is California calling! :)


Comments

Popular posts from this blog

Mietteitä sivistyksestä, maisterin tutkinnon kehityksestä ja Suomen yliopistojärjestelmästä

10 Danish Things

Finnish Cultural Foundation, South Ostrobothnia Regional Fund