Ensimmäiset päivätTerveiset täältä toiselta puolelta Yhdysvaltoja!

 

Aikaero on ottanut toiminnasta oman veronsa, mutta paljoon on silti venytty. Ensimmäisenä päivänä ehdittiin ajella Cable Cars:eilla, joihin on muuten todella pitkät jonot päätepysäkeillä. Fisherman's Wharf oli myös aika kiva laivoineen ja turistihoukuttimineen. Myös pelihalli löytyi. Samoin hienoja Amerikkalaisia (sotilas)sukellusveneitä yms!
 Jonotimme kyytiin lähes tunnin ja kyyti oli sen arvoinen, ehdottomasti! Kuljettajilla riitti huumorintajua ja vaunut olivat kerta kerralta vain herttaisempia. Cable Carilla matkasimme Fisherman's Wharfille.
Fisherman's Wharfilla hauskin yksittäinen tapahtuma oli postikorttien osto. Löysimme hyvän diilin: seitsemän korttia dollarilla. Valikoituamme kortit menimme kassalle. Myyjä kysyi, tarvitsemmeko pussia ja ilmoitti lähes heti perään, että se maksaa kaksi dollaria. Olimme hieeman äimän käkenä, mutta onnistuin hymyillä ja sanoa, että sitten emme ota sitä sittenkään. Mies vastasi: "It was just a joke! In America we joke!" Siinä kohtaa meitäkin jo alkoi naurattamaan:)  
Tänään olimme pyörimässä Stanfordissa. Kuvani sieltä ovat vai pieni raapaisu pintaa ja mahtavaa ympörisöä. Stanford ylitti ennokko-odotukseni kevyesti. Ostoskeskus kampuksella oli melko iso näin vaasalaisen (alkuperäisen helsinkiläisen) näkökulmasta. Kukkia oli paljon. Nurmikko oli vihreää ja täysin virheetöntä lähellä päärakennusta. Ihmiset olivat ystävällisiä ja auttavaisia. Tunnelma oli melkein seesteinen, muttei silti väsynyt.   Alla olevassa kuvassa takana Main Quad.

The Stanford Picture


Hintataso oli korkeahko kampuksella. Opiskelijakortilla oppikirjoista saa - 7 % ja lounaasta muutaman dollarin alennuksen. Erona suomalaiseen (ja saksalaiseen) meininkiin on se, että alennuksen saa mistä lounaspaikasta tahansa, vaikkakin lounasdollarit/-paketit, jotka etukäteen ladataan opiskelijakortille, eivät olekaan käytettävissä yksityisissä vaihtoehdoissa. Silti tämä lisää jälleen valinnanvapautta!
Amerikkalaista jalkapalloa ja Stanford-lippis
Kirjakauppa osottautui suureksi rakennukseksi (kuten lähes kaikki muutkin). Tavaraa löytyi golfista kirjoihin. Huppareita, T-paitoja ja sukkia oli monenlaisilla Stanfordin tunnuksilla ja yläkerrasta löytyi lisäksi kahvila ja tietokoneita (Applea..). 
Mielenkiintoisin tapahtuma kampuksella oli puun kuljetus. Kaikille Stanfordista tietämättömille: Stanfordin logossa on puu. Tuo kuljetettava oli juuri samanlainen.
Puu matkustaa! :)
Saapuminen ja poistuminen hoitui Cal-junalla, kuten ystäväni Siiri oli opastanut etukäteen. Menomatkalla istuimme tavallisen näköisessä vaunussa, mutta paluumatkalla olimme matkatavaraystävällisessä vaunussa, jossa toisessa kerroksessa ei ollut keskivälissä lattiaa, joten alakertaan näki suoraan. Tuon tyhjän tilan päällä oli vähän korkeammalla paikkoja matkalaukuille. Kunnon turistina näpsäsin tästä kuvan. 

Comments

Popular posts from this blog

Mietteitä sivistyksestä, maisterin tutkinnon kehityksestä ja Suomen yliopistojärjestelmästä

Track Change Comments = Delete All and Rewrite

Finnish Cultural Foundation, South Ostrobothnia Regional Fund