Miten saada 2 kk tavarat yhteen matkalaukkun?

Vaikka tämän pitäisi olla jo tuttua viime vaihdon jälkeen, pakkaaminen tuntuu vielä epätodelliselta! Mielessä pyörii, että "olenko minä ihan oikeasti lähdössä huippuyliopistoon", "oikeastiko olen toisella puolella maapalloa viikon kuluttua?" Ja "mitä minä oikein teen?". No ainakin minä pakkaan. Aloitin eilen valitsemalla kengät (lenkkarit jalkaan, 2 korkokengät (toiset toimivat myös sandaaleina) ja laittamalla tanssipuvun lähtevät pinoon (ei sitä koskaan tiedä, vaikka saman lajin edustajia löytyisi!). Sorruin siis jo yhteen samaan virheeseen kuin viimeksi: kahdet korkeat korot. Mutta pitäähän naisella kenkiä olla ;) Laukkujakin tulee mukaan kolme. Aina käytettävä koululaukku ja alla esitetyt. 

JosJoskusEhdinUlos-laukku ja Vapaa-ajanSeikkailu-laukku


Eikä tässä tietenkään kaikki. Huiveja otan kaksi. Toinen Mikon äidiltä saatu ja toinen ihan omalta äidiltä saatu. Näin vetoherkkänä ihmisenä huivit ovat must. Pieni lääkevarasto on myös must. Viimeksi olin varma siitä, että kuolen kohtaamaani ruokamyrkytykseen. En tosin silloin vielä tiennyt sen olevan vain ruokamyrkytys. Eli maitohappobakteereita yms pitää vielä hankkia. Kuitenkin sairastun. Nukahtamislääkekin löytyy aikaeron voittamiseksi. 


Pakkkausvaihde päällä

Kaikki tärkeät yliopisto/oleskelulupa-paperit on kansiossa, joka pitää muistaa ottaasitten myöhemmin käsimatkatavaroihin. Tietenkin laturitkin löytyy jo paketista. Päädyin ottamaan oman läppärin mukaan, vaikka yliopistolla on tietokoneet ja kirjoitan parhaillaan sinulle iPadistä. Sentään skypetys onnistuu varmemmin ja kirjoitustöitä pystyy tekemään omastakin huoneesta. Oletan tosin, että kirjastot ovat aika hyvin auki. Tosin sunnuntaista en ole varma.. Päivitetty 18 unitin ( =36 op )  laajuinen ohjelmani taitaa vaatia myös sunnuntain hyötykäyttöä. Koska liikuntaunitteja on muistaakseni neljä, englantia yht 6, onnellisuutta 1 uniitti ja kestävän kehityksen settejä 7, pitäisi kokonaisuuden olla suhteellisen mukava. "oikeita" aineita on siis edelleen vain 10-14 (minimi oleskelulupaan 8). Riippuu hieman laskutavasta!:) Ja mikäs siinä on opiskellessa sunnuntaisin, kun keskellä arkipäivää pääsee golfaamaan!! Jos se on työtä, otan sen! :D

Langaton netti pitäisi olla Stanfordissa kuten myös oli Mainzin ja Vaasan yliopistossa. Erona vain se, että olen jo nyt saanut tunnukset, joilla voin käyttää tuota ihmeellistä nettiä (käsittääkseni samat tunnukset kuin kaikkialle). Mainzissa kärvisteltiin reilu viikko ilman nettiä! Voi tuota tuskaa :( muttanykyään eduromi on viimeistään poistanut tuon ongelman. :) 

Vaatteiden valinta tuotti yllättävän vähän päänvaivaa. Pesen yhden koneellisen pyykkiä ja otin lähes kaiken. Onneksi en käytä niiiin montaa eri vaatekappaletta. Mekkoja tuli silti 4-5 kappaletta ja hameita 2. Aika paljon. Voisin jättää yhden vielä pois.... :/ (Jotta paluumatkalla on varmasti tilaa kaikille uusille löydöksille/aarteille!)

Peiton/tyynyn/ lakanat hankin paikan päältä. Atraimia ja lautasen ja mukin saatan vielä pakata, mutta niitä saa sieltäkin hankittua. JA lisäksi olen jo ostanut etukäteen lähes kaikki lounaat, aamiaiset ja päivälliset kampuksen mahtavasta ruokatarjonnasta. Eli ulkoistan ruokamurheet ammattikokeille;). Raportoin myöhemmin hinnoista, mutta Vaasan tasoon nähden vaikuttaa kalliimmata. Etukäteen suurimpina paketteina ostettuina tosin pääsee aika lähelle Vaasan tasoa (_nykyisellä_ valuuttakurssilla), mutta USAssa ruokailu on "toki" all-you-can-eat. Eli sinänsä ehkä jopa halvempaa, saa nähdä. Raportoin myöhemmin myös tasosta! 

Viimeisenä muttei vähäisempänä räpsäsin yhden muistokuvan lisää digitaalisiin kokoelmiini: viimeaikainen mottoni: 

Olisin halunnut ottaa tämän fyysisesti mukaan, mutta pakko tyytyä sähköiseen versioon.
#OutOfSpace


Eli huomista kohti, tässä päivässä! :) Etelä-Suomi, me näemme jo tänään!


Comments

Popular posts from this blog

Mietteitä sivistyksestä, maisterin tutkinnon kehityksestä ja Suomen yliopistojärjestelmästä

10 Danish Things

Finnish Cultural Foundation, South Ostrobothnia Regional Fund