Ensimmäiset varsinaiset luennot takana

Uusi lukukausi on täysin korkattu. Eilen aloittelimme mikron parissa ja tänään lämmittelimme makrotaloustieteessä. Mikro vaikuttaa ainakin minulle haastavammalta, mitä ei olisi uskonut maisteriopintojen perusteella. Makro sen sijaan vaikuttaa oikein viihdyttävältä - ainakin luennoiltaan. Tunnelmat olivat kuitenkin aivan toiset, kun pääsin Rikhardinkadun kirjastolle ja aloin katsoa materiaaleja läpi. Siellä abien keskellä tulee herkästi mietittyä, että miten tässä nyt näin kävi, täällä taas. Ehdotuksia muista potentiaalisista hiljaisista lukupaikoista keskustassa otetaan vastaan!:) 


Tänään tuntui ensimmäistä kertaa siltä, ettei näistä kursseista ole turhaa kuultu pelottelua muutaman viimeisen vuoden aikana.yliopistokuplan ulkopuolella voisi olla helpompaa, mutta oppiikohan siellä yhtä paljon.. Ainakin tervetulopuheesta jäi mieleen kaksi erityisen kannustavaa sanontaa:


1. Et ole yksin, kato ympärillesi (meitä on yli 30 uutta taloustieteen jatko-opiskelijaa Suomessa, kaikki siinä samassa salissa, yhdessä)

2. Tämä on elämän tapa. Opiskelu ei todellakaan lopu peruskursseihin tai syventäviin kursseihin.

Odotellessa elämäni kuntoa taloustieteissä, piirtelen käyriä ja derivoin minkä ehdin! 8) 

Comments

Popular posts from this blog

Mietteitä sivistyksestä, maisterin tutkinnon kehityksestä ja Suomen yliopistojärjestelmästä

Track Change Comments = Delete All and Rewrite

Finnish Cultural Foundation, South Ostrobothnia Regional Fund