Math camp takana, ensimmäinen syksy edessä

Aloitus suoraa 14 h lennon jälkeen oli melkoinen high score. Vaikka fiilis oli aluksi pirteä, piti loppuajasta taistella, jotta pysyi hereillä. Oman mausteensa tähän toi kulttuurishokki luento kulttuurissa. Stanfordissa minut oli hemmoteltu piloille luentojen äärimmäisellä hyödyllisyydellä, jossa lähes jokainen luennoitsijan sana oli täyttä faktaa tai faktan tulkintaa (tai motivaatiointia). Tömähdys oli pienoinen, kun luennoitsija(kin) oli ajoittain hieman hukassa sisällössä kuten kuka tahansa oman fokuksensa ulkopuolella. Muutamia todella hyviä koppeja häneltä silti sai ja Matlabin esittely oli ehdottomasti paras osio. Siinä jo uskaltauduin mukaan keskusteluun. Vaasassa odotti monta mukavaa yllätystä niin kotoa kuin uudelta työpaikalta. 

Ensinnäkin ensimmäinen päivä sujui todella mukavasti, jota en ollut osannut odottaa. Lisäksi koin voittaneeni lotossa: sain ihanan valoisan työhuoneen ja pöytäkoneen kahdella näytöllä. Allekirjoitan näkemyksen, että lisänäyttö lisää työtehoa. Tietysti siihen piti ottaa läppäri vielä rinnalle, vaikka rajatuottavuus ei siitä enää yhtä radikaalisti noussutkaan. Toisekseen laitoksen kanssa lounaalla käynti on todella mukavaa. Niin vitsikästä ja viihteellistä porukkaa, että kuka tarvitsisi televiisiota? 

Näin jälkikäteen huvittaa myös, että olin aivan ihastunut ajatukseen työterveyshuollosta yliopistolla. Menin nimittäin toisena työpäivänä telomaan käteni pyörällä. Valitsin silti terveydenhoitajan sijaan vahtimestarin, joka oli todella sympaattinen pikkutytön verellisestä kyynerpäästä ja sain hoito-ohjeita vielä seuraavinakin päivinä. Vieläkin kyynerpää on kipeä, mutta onneksi muilta vaurioilta vältyttiin ja tietokonettakin käyttää hätätapauksessa yhdellä kädellä. Kuka sitä vasenta kättä oikeasti akatemiassa tarvitsee! (Paitsi ehkä syömiseen ja kirjojen kahmimiseen..) Toistaiseksi jatkuva junamatkustuskaan ei ole ollut ongelma. Musiikilla blokkaa hyvin ympäristön häiriöt ja pakostakin tulee rentouduttua täysin -jopa viihdekirjallisuudelle on aikaa! Ainakin vielä;) varsinaiset oikeat luennot alkavat huomenna ja tietysti minua on peloteltu niiden työmäärillä viimeiset 2.5 vuotta. Luottavaisin mielin mennään! Täysillä sisään ja paareilla ulos;)

Comments

Popular posts from this blog

Mietteitä sivistyksestä, maisterin tutkinnon kehityksestä ja Suomen yliopistojärjestelmästä

Track Change Comments = Delete All and Rewrite

Finnish Cultural Foundation, South Ostrobothnia Regional Fund