Uusi (akateeminen) vuosi, uudet kujeet


Ensinnäkin täytyy myöntää harmittavan, ettei ole tullut kirjoitettua tänne niistä negatiivisista hetkistä, joita esiintyi viime vuonna tietomäärän vyöryessä yli. Jo nyt huomaan ajan kuultaneen hieman muistoja:) Ensimmäinen vuosi tohtorikoulutettavana oli tiedollisesti rankka niin henkisesti kuin fyysisesti (paljon paikallaan istumista - junamatkailusta puhumattakaan) ja lisäksi vaivasi epätietoisuus tulevasta rahoituksesta - ja/tai riittävästä pärjäämisestä.

Päästyäni kaksi KAVA(kansantaloustieteen valtakunnallinen koulutusohjelma)-kurssia läpi on minulla enää yksi pakollinen jäljellä ja pääsen vihdoinkin vetämään harjoituksia. Olen pitkään halunnut päästä opettamaan ja tämänkin tehtävän sain pitkän "kinumisen" ja suostuttelun tuloksena. Eli nyt maisteriopiskelijat saavat nauttia mikrotaloustieteen harjoitukset  á la Carita! Se tarkoittaa värikkäitä liituja ja derivaattakilpailua, jonka ideana on varmistaa "hands on"-kokemus opiskelijoille jo ennen varsinaisia tenttipaniikkiopiskeluhetkiä. Motivaation viimeistelemiseksi olen varannut kahvilippuja. Ajattelin jakaa sähköisesti vastaukset näihin, siten saamme käytyä enemmän valmistavaa materiaalia läpi. Pidän tätä kokeiluna, jota jatkan (ja tietysti kehitän), jos tulokset ovat paremmat kuin edellisillä vuosikursseilla. Vertailua helpottaa se, että luennot ovat käsittääkseni melko samat ja luennoitsija tekee tentin. Jos derivaattakisa tukiverkostoineen ei tuota tulosta, en viitsi maksaa omasta pussistani motivaatiotekijöitä - jollen keksi jotain muuta, mikä on oikeastaan erittäin mahdollista :)

Parasta tässä mielestäni on, että saan tehdä ja kokeilla kaikkea tuolla harjoitusryhmässä. On niin ihanaa päästä toteuttamaan itseään omalla alallaan luovasti ^^ Innolla odotan lukukauden käynnistymistä!

Hyvää alkavaa syksyä kaikille! Kohti uusia haasteita!
- CC


Comments

Popular posts from this blog

Mietteitä sivistyksestä, maisterin tutkinnon kehityksestä ja Suomen yliopistojärjestelmästä

Track Change Comments = Delete All and Rewrite

Finnish Cultural Foundation, South Ostrobothnia Regional Fund